1705-tapahtuma 17.5.2009

Homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi nimitettiin piispa Wille Riekkinen.

Perusteet valinnalle:

Piispa Wille Riekkisen julkisesti avoin ja myönteinen asenne seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan osoittaa, että ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat hänelle tärkeitä asioita. Vuosien varrella hän ei ole arkaillut ottaa esiin seksuaalivähemmistöihin liittyviä kysymyksiä. Hän on esimerkiksi puhunut julkisuudessa omasta homokammostaan ja sen käsittelemisestä sekä puolustanut ihmisten oikeutta olla oma itsensä.

Piispa Wille Riekkisen nimitys vuoden 2009 homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettilääksi mahdollistaa uudenlaisen alun suvaitsevaisuuden edistämiselle kirkon ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen välillä.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden tietä on jo hyvän matkaa kuljettu oikeaan suuntaan, mutta pitkä matka on vielä edessä. Piispa Wille Riekkinen kuvaa nykytilannetta sanomalla, että "yhteiskunnan päätöksenteossa onkin jo osattu ja uskallettu osoittaa suuntaa tulevalle muun muassa parisuhdelain ja syrjintäkieltojen muodossa. Kirkossa kaikki tapahtuu näissä asioissa paljon hitaammin ja tunneperäisemmin. Pelko ja epävarmuus saavat siunaavat kädet niin helposti jäihin. Omien jäsenten oikeuksista käydään keskustelua, jossa harvoin kuullaan asianomaisia itseään. Jähmeydellä ja harkitsemattomalla kielenkäytöllä aiheutetaan paljon mielipahaa ja synnytetään epätoivoa".

» Lataa lähettilään tervehdys
» Haastateltavana piispa Wille Riekkinen
» Piispa Wille Riekkiselle homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään nimitaulu

 
© Sateenkaariyhteisöt ry 2006 - 2019 • Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.