1705-tapahtuma 17.5.2010

Homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi nimitettiin kansanedustaja Minna Sirnö.

Perusteet valinnalle:

Minna Sirnö on osoittanut sanoillaan ja teoillaan olevansa aidosti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asian aktiivinen puolestapuhuja. Hän on toiminut monissa näiden vähemmistöjen oikeuksien puolesta toimivissa järjestöissä ja eduskunnan ryhmissä, esimerkiksi Hiv-säätiössä. Hän toimi myös aktiivisesti gambialaisen homon, "Jawaran" tapauksessa. Tämän vuoksi Sateenkaariyhteisöt ry nimittää Sirnön homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettilääksi vuodeksi 2010.

"Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisyyttämme. Siksi onkin hälyttävää, kuinka monen nuoren itsetunto murskautuu homofobian seurauksena vielä tänäkin päivänä Suomessa", toteaa Minna Sirnö. Hän muistuttaa, että "kodin ja kavereiden lisäksi koulut ja opettajat ovat avainasemassa siinä, miten nuori kokee tulevansa hyväksytyksi itsenään".

Sirnö ottaa esiin myös koulumaailman ympärillä vellovan keskustelun. "Parhaillaan käydään kouluopetuksen suhteen isoa vääntöä siitä, kuinka paljon kouluissamme jatkossa opetetaan taito- ja tietoaineita. Vähintään yhtä tärkeätä olisi käydä keskustelua siitä, miten opetuksen sisältöjä ja kouluja oppimisympäristöinä on muutettava, jotta nuori saa kaiken tarvitsemansa tuen kasvuunsa myös seksuaalisena olentona", sanoo Sirnö.

» Minna Sirnön nimittäminen lähettilääksi(1705-tapahtuma Helsingissä vuonna 2010)
» 1705-tilaisuuden puheet vuonna 2010

 
© Sateenkaariyhteisöt ry 2006 - 2019 • Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.